Technisch lezen

Om vloeiender en vlotter te leren lezen is het belangrijk om kilometers te maken. Veel lezen dus! Maar hoe pak je dat aan als lezen niet je hobby is?

Helemaal lastig wordt het wanneer het lezen je niet zo gemakkelijk afgaat... Als de nadruk gelegd wordt op het technische aspect van het lezen en op het verhogen van het leestempo kan dit zorgen voor spanning. Lezen is dan niet zo leuk meer en we vergeten waar het eigenlijk voor is bedoeld namelijk: informatie vergaren en genieten van prachtige verhalen.

Leesplezier is waar ik in de begeleiding de nadruk op leg. Samen onderzoeken we waar uw kind dit leesplezier kan vinden. Geniet uw kind van fantasieverhalen of vindt hij of zij het juist leuk om te lezen over zijn of haar hobby's? Over welke onderwerpen zou uw kind meer willen weten? Sommige kinderen vinden het fijn om samen met anderen te lezen. Misschien vindt uw kind het leuk om andere kinderen voor te lezen en geeft dat de juiste motivatie om te gaan oefenen. 

Ik ben er van overtuigd dat ieder kind plezier kan beleven aan lezen, als er maar wordt gezocht naar een manier die bij hem of haar past. Ik begeleid uw kind graag bij deze zoektocht!

mail2